Популярні рецепти сучасної Української кухні


При перестиганні деяких овочів (огірків, редиски, гороху) кількість їх збільшується, І.о надає овочам грубого, дерев'янистого смаку, внаслідок чого знижується їх харчова цінність. Клітковина і протопектини посилюють перистальтику кишок, а також сприяють виділенню травного соку, нормалізації жирового обміну і виведенню з організму холестерину. Тому овочі і страви з них слід споживати для проофілактики і лікування атеросклерозу. Пектин характеризується бактерицид- ною дією (стримує розвиток гнильних бактерій) і виводить з організму людини важкі метали та радіонукліди.

' О б ч и щ а й т е шкірочку якомога тонше: під нею міститься більше вітамінів, ніж у м'якоті.

Пластинчасті гриби — сироїжки, лисички, опеньки, печериці, рижики, грузді (рис. 30). Низ шапочки має вигляд пластинок, які радіально розходяться до пери- ферії. У пластинках знаходяться спори

Розбирання й обвалювання задньої частини туші. Задню частину туші розділя- ють на два окости. Для цього кістки таза і крижові хрящі розпилюють або розру- бують поздовж
2011-2017.
by