Популярні рецепти сучасної Української кухні


Гниття — це розпад білків під дією гнильних мікробів з утворенням отруй- них, з неприємним запахом, речовин. Гниють продукти, які містять білки і велику кількість води (м'ясо, риба, яйця, зерно, картопля).

Редиска містить значну кількість вітаміну С (11-44 мг%), органічних кислот, мінеральних солей, особливо калію і заліза, глікозиди й ефірні олії, які надають їй своєрідного смаку і запаху. Розрізняють редиску за формою (кругла, овальна, видовжена), кольором (біла, рожева, червона), терміном достигання (рання, се- редня, пізня). Вона має ті самі лікувальні властивості, що і редька.

Плід томату соковитий, складається із шкірочки, м'ясистих стінок і насіннєвих камер, які заповнені драглистою масою з насінням

Для фарширування порціонними шматочками коропа, сазана обробляють і на- різують на порціонні шматочки-кругляки. З кожного шматочка обережно відок- ремлюють м'якоть разом з кістками, щоб не пошкодити шкіру. Біля шкіри зали- шають тонкий шар м'якоті 0,5 см. З м'якоті готують начинку (як для фарширу- вання щуки), якою наповнюють кожний порціонний шматочок. Товщина круг- ляків повинна бути не більше ніж 5 см. Використовують для припускання
2011-2017.
by