Популярні рецепти сучасної Української кухні


Гострий і гіркий смак цибулі, хріну, редьки, редиски зумовлений вмістом у глікозидів. У великих кількостях глікозиди отруйні. Бульби картоплі, зелені томати, баклажани містять отруйний глікозид соланін, хрін — синігрин.

15 § 9. Енергетична цінність (калорійність) продуктів харчування Людина постійно витрачає енергію на діяльність внутрішніх органів, тепло- обмін, фізичну працю. Джерелом енергії є їжа. Кількість енергії, яка утворюється при окисленні жирів, білків, вуглеводів, що містяться у продуктах харчування, і витрачається на фізіологічні функції організму, називається енергетичною цінністю харчових продуктів, або калорійністю.

Банки повинні бути герметичними, чистими, цілими, недеформованими, без іржі, кришки і дно банок — плоскими або увігнутими, але не випуклими. Кришки або дно банки можуть здуватися, якщо всередині банки накопичуються гази. Цей процес називають бомбажем. Розрізняють бомбаж фізичний, хімічний і біологічний

Для фарширування порціонними шматочками коропа, сазана обробляють і на- різують на порціонні шматочки-кругляки. З кожного шматочка обережно відок- ремлюють м'якоть разом з кістками, щоб не пошкодити шкіру. Біля шкіри зали- шають тонкий шар м'якоті 0,5 см. З м'якоті готують начинку (як для фарширу- вання щуки), якою наповнюють кожний порціонний шматочок. Товщина круг- ляків повинна бути не більше ніж 5 см. Використовують для припускання
2011-2017.
by