Залежно від розчинності вітаміни поділяють на водо- (С, групи В,РР і Р) і жиророзчинні (А, Б, Е, К). До вітаміноподібних речовин відносять вітаміни Р і ІЛ.
Популярні рецепти сучасної Української кухні
Салат. Завдяки вмісту в салаті вітамінів, мінеральних солей та інших цінних речовин, а також заспокійливій дії його рекомендують у дієтичному харчуванні людям похилого віку, дітям, хворим на цукровий діабет, виразкову хворобу, склероз.Залежно від розчинності вітаміни поділяють на водо- (С, групи В,РР і Р) і жиророзчинні (А, Б, Е, К). До вітаміноподібних речовин відносять вітаміни Р і ІЛ.
Десертні овочі (ревінь, спаржа, артишок) (див. рис. 9) мають особливі смакові
якості, завдяки яким їх використовують для приготування десертних страв
інструментів, решітчасті полиці для обробних дощок і функціональні місткості. На
столі — ваги настільні циферблатні і функціональні місткості. Напівфабрикати
нарізують ножами кухарської трійки, нарубують ножами-сікачами на обробній
дошці (порціонні напівфабрикати — кухарі IV розряду, дрібношматкові — III
розряду). Для розпушування напівфабрикатів використовують сікач або машину
для розпушування м'яса