Популярні рецепти сучасної Української кухні


Пліснявіння спричинюють плісневі гриби, які утворюють на поверхні продукту слизистий наліт білого, жовтого і чорного кольорів. Плісені викликають розпад цукрів, білків, омилення жирів і надають продуктам неприємного смаку і запаху.

Глюкоза (виноградний цукор) міститься у багатьох плодах і ягодах, а також утво- рюється в організмі при розщепленні дисахаридів і крохмалю їжі. Добре засво- юється організмом людини.

Білки риби в основному повноцінні: альбуміни і глобуліни (прості білки), нук- леопротеїди, фосфоропротеїди і глюкопротеїди (складні білки). Всього в м'язовій тканині риби 85 % повноцінних білків. Вони майже повністю (97 %) засвоюються організмом людини. Тому риба є джерелом білкового харчування

Рибу промивають, обсушують і нарізують упоперек під прямим кутом на пор- ціонні шматочки-кругляки (рис. 47, в), які використовують для варіння, смаження, фарширування. Кількість відходів становить 35-40 %
2011-2017.
by