Популярні рецепти сучасної Української кухні


Для миття картоплю доставляють (за допомогою транспортера) у вібраційну мийну машину, де з її поверхні змивають забруднення (залишки землі і піску). З мийної машини бульби по лотку надходять у каменеловильну машину для вида- лення каміння.

При перестиганні деяких овочів (огірків, редиски, гороху) кількість їх збільшується, І.о надає овочам грубого, дерев'янистого смаку, внаслідок чого знижується їх харчова цінність. Клітковина і протопектини посилюють перистальтику кишок, а також сприяють виділенню травного соку, нормалізації жирового обміну і виведенню з організму холестерину. Тому овочі і страви з них слід споживати для проофілактики і лікування атеросклерозу. Пектин характеризується бактерицид- ною дією (стримує розвиток гнильних бактерій) і виводить з організму людини важкі метали та радіонукліди.

В їжу використовують плодове тіло, яке складається з шапочки і ніжки. Хар- чова цінність шапочки вища, ніж ніжки, що містить багато клітковини (фунгіну)

У камбали з світлого боку зчищають луску. Голову і частину черевця відрізу- ють навскіс. Через утворений отвір видаляють нутрощі. Плавники відрізують но- жицями або ножем, рибу промивають і знімають темну шкіру (рис. 53). Рибу середнього розміру нарізують упоперек на порціонні шматочки, велику — пласту- ють. Щоб полегшити видалення шипів, рибу обшпарюють (1-2 хв)
2011-2017.
by