Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вміст жирів у продуктах різний, наприклад, %: у вершковому маслі — 82,5; олії — 99,9; молоці — 3,2; м'ясі — 1,2-4,9; рибі — 0,2-3,3.

53 Пряні овочі (кріп, естрагон, васильки, майоран, чабер, коріандр) мають своє- рідний аромат і смак завдяки вмісту ефірних олій, який коливається від 20 мг% (васильки) до 2500 мг% (насіння кропу). У кожного виду рослин склад ефірних олій індивідуальний. Смак пряних овочів зумовлюють глікозиди, поліфеноли, цукри, органічні кислоти. Крім того до їх складу входять вітаміни С, Р, каротин, азотисті і мінеральні речовини.

Засвоюваність та енергетична цінність грибів невисокі

Морожену капусту розморожують у холодній воді протягом 30 хв, а потім проми- вають. Сушену і морожену капусту кладуть у киплячу воду без солі (на 1 кг 2 л 106 води) і варять протягом 2 год при слабкому кипінні, поки не стане м'якою. Гото- ву капусту зберігають у відварі до наступного дня. Відвар зливають, капусту зали- вають холодною водою і зберігають у холодильній шафі. Використовують для приготування салатів, вінегретів, соусів, перших страв, подають як гарнір
2011-2017.
by