Популярні рецепти сучасної Української кухні


Клітковина міститься в клітинах рослин. Велика кількість її — в оболонках зерна, бобових, у шкірці плодів і овочів. Клітковина у воді не розчиняється, орга- нізмом людини не засвоюється, отож харчової цінності не має, але сприяє роботі кишечника і виведенню з організму шкідливих речовин, у тому числі й холесте- рину.

Соломка. Бульби сирої картоплі великого розміру нарізують на тонкі пластинки 0,2 см завтовшки, які складають одна на одну і шаткують упоперек на смужки 4-5 см завдовжки (квадратний переріз 0,2 х 0,2 см). Використовують для смаження у фри- тюрі (великій кількості жиру) на гарнір для порціонних страв з м'яса і філе птиці.

Перед використанням овочевих консервів їх якість визначають зовнішнім огля- дом банки і за органолептичними, хімічними і бактеріологічними показниками консервованих продуктів

§ 10. Обробка нерибних морепродуктів На підприємства масового харчування крім риби надходять також і морепро- дукти, які поділяють на такі групи: ракоподібні (краби, креветки, омари, лангусти — рис. 65); молюски (кальмари, морський гребінець, мідії, устриці — рис. 66); голкошкірі (трепанги — рис. 67); морські водорості (морська капуста)
2011-2017.
by