Популярні рецепти сучасної Української кухні


Крохмаль — дуже важливий для організму людини вуглевод, який під дією ферментів і кислот спочатку розщеплюється на мальтозу, а потім — на глюкозу.

Пектин — розчинна у воді речовина, яка міститься у клітинному соку плодів і овочів. При варінні з цукром і кислотами пектин утворює драглі. Цю його вла- стивість використовують у кулінарії при приготуванні солодких страв з утворен- ням драглів, у виробництві мармеладу, джему, варення, пастил та ін.

М і н о г а — (з родини міногових) риба стрічкоподібної форми; тіло без лус- ки, вкрите слизом, має спинні і хвостовий плавники, грудних, черевних і анальних плавників немає; скелет хрящовий, замість зябрових кришок — зяброві отвори; на рилі є присоска, жовчного міхура немає. М'ясо жирне (33 %), смачне. Придатна для смаження

Подрібнення застосовують при приготуванні січеної натуральної і котлетної маси. Чисте філе риби подрібнюють на м'ясорубці. При ,, „ Рис. 64. Панірування напівфабрикатів
2011-2017.
by