Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін Н (біотин) регулює діяльність нервової системи. Нестача його в орга- нізмі викликає запалення шкіри, випадання волосся, деформацію нігтів. У неве- ликій кількості він міститься в печінці, м'ясі, молоці, картоплі та ін.

Баба — шарпанина з отрібки — це страва з посічених нутрощів: печінки, ле- генів, серця, які заливали тістом з яйцем, а коли їли, то шарпали, смикали, роз- ривали, розділяли на дрібні шматочки.

Кабачки фарширують цілими (до 10 см завдовжки) або шматками циліндрич- ної форми. їх миють, дозрілі обчищають від шкірочки, нарізують упоперек на циліндри 4-5 см заввишки, видаляють насіння з м'якоттю, щоб було денце (аби не випадала начинка), кладуть у киплячу підсолену воду і варять до напівготовності 3-5 хв. Потім їх виймають шумівкою, перекладають у друшляк, охолоджують і наповнюють начинкою (рис. 28)

Телятина — м'ясо від світло-рожевого до сірувато-рожевого кольору, ніжної консистенції. Підшкірний жир майже відсутній, внутрішній жир щільний, білого або біло-рожевого кольору, сполучна тканина ніжна
2011-2017.
by