Популярні рецепти сучасної Української кухні


Пектин — розчинна у воді речовина, яка міститься у клітинному соку плодів і овочів. При варінні з цукром і кислотами пектин утворює драглі. Цю його вла- стивість використовують у кулінарії при приготуванні солодких страв з утворен- ням драглів, у виробництві мармеладу, джему, варення, пастил та ін.

Салат листковий має довге світло-зелене листя з маслянистою поверхнею і ніжним смаком; качанний — пухку головку з ніжного блідо-зеленого листя; ромен — пухку, дуже видовжену головку, яка складається з твердого темно-зеленого не дуже соковитого листя. Всі види салату придатні у свіжому вигляді як самостійна страва, на гарнір до м'яса і риби, для оздоблення страв.

Нарізують кружальцями і скибочками для смаження, кубиками — для тушкування, припускання, юшки овочевої

*Не з б е р і г а й т е нарізані шматочки риби: з них швидко виділяється велика кількість соку і поживних речовин
2011-2017.
by