Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цвітна капуста — це нерозквітле суцвіття (головка), яке складається з м'ясистих укорочених паростків, що закінчуються зачатками бутонів. В їжу використовують капусту з білими головками, в яких мало клітковини, багато повноцінних білків (2,5 %), вітаміну С (70 мг%). Капуста має ніжний смак, добре засвоюється, є цінним дієтичним продуктом при шлунково-кишкових захворюваннях. Зеленуваті і сірі головки капусти грубі, гірчать.

Страва — поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готов- ності, порціоновані, оформлені і готові для споживання.

Дині містять багато цукрів (9 %), вітаміни С, В,, РР, каротин, мінеральні речо- вини (0,6 %), особливо багато калію. Вони мають соковиту м'якоть з чудовим ароматом. Дині бувають різної форми, розміру, будови шкірочки (з гладенькою шкірочкою, сітчасті, ребристі), будови м'якоті (борошнисті, хрящуваті, волок- нисті), різного забарвлення (жовті, оранжеві, зелені, коричневі), аромату (гарбу- зові, грушові, ванільні, трав'янисті) і різних термінів дозрівання (ранні, середні, пізні). Дині мають властивість достигати при зберіганні, тому їх збирають трохи недостиглими. Достиглими вважають дині, у яких суха плодоніжка і які мають приємний аромат. В харчуванні цінують дині з соковитою, солодкою, ароматною м'якоттю. Використовують свіжими і для приготування цукатів

Підготовлені напівфабрикати перед смаженням посипають сіллю, обкачують у просіяному борошні
2011-2017.
by