Популярні рецепти сучасної Української кухні


До вітамінів групи В належать В,, В2, В6, В9, В|2, В15.

3. На які групи поділяються підприємства харчування залежно від організації технологічного процесу? Дайте їм характеристику.

С к у м б р і я — (з родини скумбрієвих) має веретеноподібне тіло 19-35 см завдовжки з тонким хвостовим стеблом, вкрите дрібною сріблястою лускою. Спинка зеленувато-синя з темними вигнутими поперечними смужками. М'ясо ароматне, смачне, з різким рибним запахом. Жирність м'яса 5-13 %. Жир швидко окис- і" 78 79 люеться. Після теплової обробки м'ясо скумбрії часто набуває сірого кольору із зеленуватим відтінком

Розморожують дрібну рибу у воді. Луску обчищають вручну шкребками чи середнім ножем кухарської трійки, або за допомогою механічного пристрою РО-1 у напрямі від хвоста до голови, спочатку з боків, а потім з черевця (рис. 42). Обчи- щати луску треба акуратно, щоб не пошкодити шкіру
2011-2017.
by