Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цибуля-слизун має плоске соковите листя з приємним слабогострим смаком і часниковим запахом, яке містить вітамін С (до 50 мг%), цукри (до 3 мг%) і багато заліза. Ця цибуля корисна при недокрів'ї.

Цвітну капусту обробляють у такій послідовності: відрізують стебло на 1-1,5 см нижче від початку розгалуження головки, щоб зберегти суцвіття, видаляють зеле- не листя, зачищають ножем або терткою місця головки, що потемніли або загни- ли, промивають. Якщо є гусінь, витримують 30 хв у холодній підсоленій воді, промивають. Використовують цвітну капусту для приготування юшок, гарнірів, 49 овочевого рагу, як самостійну страву відвареною, смажать і запікають після попе- реднього відварювання.

У дієтичному харчуванні широко застосовують розвантажувальні огіркові дні (1-2 рази на тиждень слід приймати протягом дня 1,5-2 кг свіжих огірків). Така дієта сприяє виведенню з організму кухонної солі і кінцевих продуктів обміну речо- вин, зменшенню маси тіла, поліпшенню функціонального стану серця і нирок

Вирізка — найніжніша частина м'яса. її використовують для смаження вели- ким шматком, натуральними порціонними і дрібними шматочками
2011-2017.
by