Популярні рецепти сучасної Української кухні


Використовують у сирому вигляді для салатів і смаження, а також для виробниц- тва спирту й інуліну.

- Цибуля зелена — містить ефірні олії, до ЗО мг% вітаміну С і 2 мг% каротину, 1,3 % білка, 3,5 % цукрів. При споживанні 80-100 г цибулі зеленої можна повністю задовольнити добову потребу організму у вітаміні С. Цибулю зелену (ци-булю- перо) використовують свіжою разом з цибулиною, яка проросла (довжина пера не менш ніж 20 см).

Для виробництва консервів овочі калібрують, сортують за якістю, миють, об- чищають, подрібнюють, піддають тепловій обробці залежно від виду консервів (бланшуванню, обсмажуванню в жирі), порціонують і фасують у банки скляні або металеві, герметично закупорюють на вакуум-закатувальних машинах, стерилізу- ють при температурі 112-120 °С, після чого швидко охолоджують. Потім банки перевіряють на стерильність, тобто витримують при температурі 37 °С протягом 10 днів. Якщо банки не здулися, їх етикують і упаковують в ящики

10. Як обробляють судака та коропа для фарширування? 11. Які способи застосовують при приготуванні напівфабрикатів? 12. Для чого рибу панірують? 13. Чим відрізняється січена натуральна маса від котлетної? 14. Складіть технологічну схему приготування котлетної маси
2011-2017.
by