Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітаміну С в цій цибулі у два рази більше, ніж у зеленій. Цибуля-батун має гост- рий смак, поживна, лікувальна, багата на фітонциди, діє на організм людини майже так, як цибуля ріпчаста, сприяє зниженню тиску крові, підвищує елас- тичність капілярів.

Корінь хріну подрібнюють на тертці (для холодних соусів) або зіскрібають уздовж стружечкою (0,1-0,2 см завтовшки) і використовують на гарнір до страв з м'яса.

За характером покриву шкіри рибу поділяють на лускату, безлускату і з кістко- вими лусками "жучками". До лускатої риби належать: судак, лящ, кета, лин, зу- бан, короп, карась та ін.; до безлускатої — сом, вугор, минь. Рибу з дрібною лускою (зубатка, навага) обробляють так, як ту, що без луски, тому її умовно відносять до цієї групи. "Жучками" (шипами) вкрита осетрова риба

Для з а п і к а н н я використовують цілу рибу, порціонні шматочки, нарізані з філе з шкірою без кісток, з чистого філе
2011-2017.
by