Популярні рецепти сучасної Української кухні


15 § 9. Енергетична цінність (калорійність) продуктів харчування Людина постійно витрачає енергію на діяльність внутрішніх органів, тепло- обмін, фізичну працю. Джерелом енергії є їжа. Кількість енергії, яка утворюється при окисленні жирів, білків, вуглеводів, що містяться у продуктах харчування, і витрачається на фізіологічні функції організму, називається енергетичною цінністю харчових продуктів, або калорійністю.

Вітамін В9 (фолієва кислота) забезпечує нормальне кровотворення в організмі і бере участь в обміні речовин. При нестачі фолієвої кислоти у людини розвива- ються різні форми недокрів'я. Багато вітаміну В9 в зелених листках салату, шпи- нату, петрушки, зеленій цибулі. Він дуже нестійкий при тепловій обробці.

Риба має два колючих спинних плавники, анальний і грудні — довгі. Тіло вкрите лускою. М'ясо біле, ніжне, жирне, без дрібних кісток, дуже смачне у підсмажено- му і відвареному вигляді. Надходить мороженою і копченою

- і> 98 ся поверхня напівфабрикату, вирів- нюється його товщина, він набуває відповідної форми. Все це сприяє рівномірній тепловій обробці
2011-2017.
by