Популярні рецепти сучасної Української кухні


Технологічною лінією називається ділянка виробництва, оснащена необхідним обладнанням для здійснення технологічного процесу. Наприклад, у м'ясо-рибно- му цеху підприємства середньої потужності виділяють лінії обробки м'яса, птиці, риби, в гарячому — лінії приготування перших і других гарячих страв. Роботу цехів очолює начальник, у підпорядкуванні якого перебуває одна або кілька бри гад. Цехова структура виробництва сприяє поопераційному поділу праці і її спеці алізації, більш ефективному використанню обладнання.

Пектин — розчинна у воді речовина, яка міститься у клітинному соку плодів і овочів. При варінні з цукром і кислотами пектин утворює драглі. Цю його вла- стивість використовують у кулінарії при приготуванні солодких страв з утворен- ням драглів, у виробництві мармеладу, джему, варення, пастил та ін.

Родина тріскових — тріска, пікша, навага, минь, минтай, сайра, хек, мерлуза та ін. (рис. 37). Тіло у тріскових риб видовжене, звужене до хвостового плавника, вкрите м'якою, дрібною срібною лускою. Більшість представників цієї родини мають три спинних і два анальних плавники (крім налима, у якого два спинних і один анальний плавник), чітку бічну лінію, на підборідді є вусик. Черевні плав- ники розміщені перед грудними. У миня плавники зрощені (два спинних і два анальних)

Стерлядь надходить непотрошеною
2011-2017.
by