Популярні рецепти сучасної Української кухні


На великих підприємствах, де застосовується поопераційна форма розподілу праці, в цехах організовують спеціалізовані робочі місця, на яких кожен працівник виконує визначену операцію з постійним набором інструментів й інвентаря (наприклад, потрошіння риби, дочищання картоплі). Повторюючи кілька разів ті самі операції, рухи, працівник набуває стійких професійних навичок, працює чітко, 28 ритмічно, удосконалює трудові прийоми. При цьому на виконання допоміжних робіт (підготовка і прибирання робочого місця, інструментів, одержання сирови- ни, транспортування напівфабрикатів) витрачають мінімальну кількість часу.

Рис. 6. Бульбоплоди: 1 — картопля; 2 — батат; 3 — топінамбур.

При розморожуванні на повітрі риба втрачає сік, з неї частково випаровується волога, тому маса її зменшується на 20 %

У яловичини від молодих тварин м'язи розвинені погано (стегна мають запа- дини). Жирові відкладення можуть бути відсутні. Остисті відростки хребців, сідничні горби і маклаки виступають чітко
2011-2017.
by