Фітонциди кропу при солінні овочів не тільки надають їм приємного специфічного смаку, а й запобігають псуванню й утворенню плісені.
56 У кулінарії цінують гарбузи з м'якою, соковитою, солодкою м'якоттю оранже- вого кольору. їх використовують для смаження, тушкування, запікання, приготу- вання каш, бабок, начинки для налисників. Страви з гарбузів рекомендують для лікування і профілактики гастриту з підвищеною кислотністю шлункового соку, при виразковій хворобі, серцево-судинних захворюваннях, порушеннях обміну речовин, особливо при ожирінні, захворюваннях печінки, нирок. їх споживають як жовчно- і сечогінний засоби, а також для виведення радіонуклідів і підвищення захисних функцій організму. Гарбузи, багаті на каротин, слід включати у хар- чування дітей, вагітних жінок і людей похилого віку
Оброблену стерлядь перед тепловою обробкою заправляють кільцем (рис. 62)
Популярні рецепти сучасної Української кухні
На дерев'яних ящиках спочатку розрізають металеву пластинку, яка скріплює ящик, потім томагавком піднімають злегка кришку і витягують обценьками цвяхи, що виступили.Фітонциди кропу при солінні овочів не тільки надають їм приємного специфічного смаку, а й запобігають псуванню й утворенню плісені.
56 У кулінарії цінують гарбузи з м'якою, соковитою, солодкою м'якоттю оранже- вого кольору. їх використовують для смаження, тушкування, запікання, приготу- вання каш, бабок, начинки для налисників. Страви з гарбузів рекомендують для лікування і профілактики гастриту з підвищеною кислотністю шлункового соку, при виразковій хворобі, серцево-судинних захворюваннях, порушеннях обміну речовин, особливо при ожирінні, захворюваннях печінки, нирок. їх споживають як жовчно- і сечогінний засоби, а також для виведення радіонуклідів і підвищення захисних функцій організму. Гарбузи, багаті на каротин, слід включати у хар- чування дітей, вагітних жінок і людей похилого віку
Оброблену стерлядь перед тепловою обробкою заправляють кільцем (рис. 62)