Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 3. Білки Білки — це органічні речовини, без яких неможливі життя і розвиток органі- зму. Вони потрібні для побудови тканин тіла і відновлення клітин, що відмира- ють, утворення ферментів, вітамінів, гормонів та імунних тіл. Білки складаються з амінокислот, які, з'єднуючись між собою, надають їм різноманітних властивос- тей. У рослинах і в організмі тварин білки перебувають у трьох станах: рідкому (молоко, кров), напіврідкому (яйця), твердому (шерсть, нігті).

15. У якій послідовності відкривають бочки? 16. Як зберігають тару? 17. Складіть схему класифікації цехів.

Родина тріскових — тріска, пікша, навага, минь, минтай, сайра, хек, мерлуза та ін. (рис. 37). Тіло у тріскових риб видовжене, звужене до хвостового плавника, вкрите м'якою, дрібною срібною лускою. Більшість представників цієї родини мають три спинних і два анальних плавники (крім налима, у якого два спинних і один анальний плавник), чітку бічну лінію, на підборідді є вусик. Черевні плав- ники розміщені перед грудними. У миня плавники зрощені (два спинних і два анальних)

Виробничі процеси в цеху частково механізовані. Для розвантаження і пере міщення м'ясних туш і півтуш до лінії обробки м'яса передбачені монорейкові лінії. Сировина по монорейці надходить у холодильні камери, де зберігається при температурі -2...-4 °С
2011-2017.
by