Популярні рецепти сучасної Української кухні


Бар — підприємство, яке обладнане барною стойкою і реалізує міцні алко- гольні, слабкоалкогольні і безалкогольні напої, закуски нескладного приготування 19 , борошняні кондитерські вироби і покупні товари. Відвідувачів обслуговують офіціанти або бармен.

Пектин — розчинна у воді речовина, яка міститься у клітинному соку плодів і овочів. При варінні з цукром і кислотами пектин утворює драглі. Цю його вла- стивість використовують у кулінарії при приготуванні солодких страв з утворен- ням драглів, у виробництві мармеладу, джему, варення, пастил та ін.

За якістю морожену рибу ділять на І і II товарні сорти. Якість риби визна- чається після її розморожування. Риба першого сорту може бути різної вгодова- 81 ності, а осетрові, білорибиця, сьомга, нельма, лососі повинні бути вгбдовані. По- верхня риби чиста, природного забарвлення, консистенція щільна, запах власти- вий свіжій рибі

Для пластування рибу кладуть на дошку спинкою догори і розрізують уздовж посередині жирового прошарку на дві половини — пластини (рис. 60). Пласти великої риби, особливо білуги, розрізують на кілька частин у довжину і ширину, щоб маса шматків була не більшою ніж 4-5 кг, а довжина — до 60 см
2011-2017.
by