Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 8. Інші речовини, що входять до складу продуктів харчування Органічні кислоти. Містяться в плодах і овочах у вільному стані, а також утво- рюються в процесі переробки (при квашенні). До них відносять оцтову, молочну, лимонну, яблучну, бензойну та інші кислоти. В поєднанні з іншими речовинами вони надають продуктам відповідного смаку, беруть участь в обміні речовин в організмі людини, збуджують травні залози, деякі з них застосовують при консер- вуванні.

У дієтичному харчуванні зелень кропу рекомендують при ожирінні, захворю- ванні печінки, жовчного міхура, нирок.

Рибу вимочують двома способами: змінюючи воду і під проточною водою від 6 до 12 год. При першому способі рибу кладуть у ванну і заливають холодною водою, температура якої 10-12 °С. Води беруть удвічі більше, ніж риби. Воду періодично міняють через 1, 2, 3, 6 год

З» Як здійснюється процес обробки риби на заготівельних підприємствах? 4. Які робочі місця виділяють для обробки риби в м'ясо-рибному цеху? 5. Який інвентар використовують для обробки риби? 6. Як розморожують рибу? 7. Складіть технологічну схему обробки лускатої риби: а) для використання цілою; б) для нарізування на кругляки
2011-2017.
by