Популярні рецепти сучасної Української кухні


Соломка. Бульби сирої картоплі великого розміру нарізують на тонкі пластинки 0,2 см завтовшки, які складають одна на одну і шаткують упоперек на смужки 4-5 см завдовжки (квадратний переріз 0,2 х 0,2 см). Використовують для смаження у фри- тюрі (великій кількості жиру) на гарнір для порціонних страв з м'яса і філе птиці.

Буряки мають лікувальні властивості: поліпшують роботу кишечника, запобі- гають розвиткові атеросклерозу і регулюють обмін речовин.

Губчасті гриби — білий гриб, підосичник, підберезник, маслюк, моховик (рис

100 Січеники рибні українські виготовляють із січеної маси без перцю і часнику по 1-2 шт. на порцію. Чисте філе риби разом із салом шпик пропускають через м'ясорубку. До маси додають сіль і яйця, перемішують, вибивають. Утворену масу порціонують, надають форму кружалець 1 см завтовшки, зверху на них кладуть начинку, краї з'єднують, формують напівфабрикат овальної форми, змочують у яйці, обкачують у білій паніровці. Використовують для смаження в жирі
2011-2017.
by