Популярні рецепти сучасної Української кухні


Дисахариди (сахароза, лактоза і мальтоза) — вуглеводи, які солодкі на смак, розчинні у воді, розщеплюються в організмі людини на дві молекули моносаха- ридів з утворенням із сахарози глюкози і фруктози, з лактози — глюкози і галак- този, з мальтози — двох молекул глюкози.

Соломка. При нарізуванні вручну моркву спочатку нарізують навскіс на плас- тинки 0,2 см завтовшки, потім шаткують їх соломкою 4-5 см завдовжки (квадрат- ний переріз 0,2 х 0,2 см). Використовують для приготування борщів (крім се- 45 лянського і полтавського), юшок з локшиною, розсольників, котлет морквяних, маринаду овочевого.

Підготовлені овочі укладають у банки, заливають маринадом, до складу якого входять оцтова кислота, сіль, цукор, прянощі, потім пастеризують або стерилізу- ють. Консервуючу дію оцтової кислоти посилюють при маринуванні ефірні олії і фітонциди прянощів. Залежно від якості овочеві маринади поділяють на вищий і І сорти. Залежно від концентрації оцтової кислоти овочеві маринади поділяють на кислі (0,71-0,9 %) і слабкокислі (0,5-0,79 %)

Т р і с к а , п і к ш а надходять мороженими без голів і нутрощів. Рибу, не роз- морожуючи, обчищають від луски, видаляють плавники і чорну плівку з черевної порожнини, промивають, потім нарізують на порціонні шматочки
2011-2017.
by