Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 2. Мінеральні речовини Мінеральні речовини — незамінний складник їжі. Вони входять до складу мінеральних солей, органічних кислот. Значення цих речовин для організму лю- дини полягає в тому, що вони беруть участь у побудові тканин (кісток), підтриму- ванні кислотно-лужної рівноваги, нормалізації водно-сольового обміну, діяльності центральної нервової системи, входять до складу крові.

Соломка. При нарізуванні вручну моркву спочатку нарізують навскіс на плас- тинки 0,2 см завтовшки, потім шаткують їх соломкою 4-5 см завдовжки (квадрат- ний переріз 0,2 х 0,2 см). Використовують для приготування борщів (крім се- 45 лянського і полтавського), юшок з локшиною, розсольників, котлет морквяних, маринаду овочевого.

Надходять окуневі живими, охолодженими, мороженими і у вигляді консервів у томатному соусі

Харчова цінність м'язової тканини залежить від вмісту в ній повноцінних білків (16-20 %), вуглеводів (0,4-0,8 %) у вигляді глікогену, жиру (2-4 %), мінеральних речовин (1-1,4 %) у вигляді солей кальцію, фосфору, заліза, натрію, цинку, міді, марганцю та інших, екстрактивних речовин (2-2,8 %), води (72-75 %), а також ферментів і вітамінів. Повноцінні білки міозин, актин, глобулін, міоген, міоглобін, міоальбумін легко засвоюються організмом людини. Міозин добре поглинає й утримує воду. Він становить близько 40 % всіх білків м'язової тканини
2011-2017.
by