Популярні рецепти сучасної Української кухні


Топінамбур (земляна груша) — багаторічна рослина. Бульби бувають овальні, видовжені та веретеноподібні з великими вічками на поверхні (рис. 6). Забарвлення бульб жовто-біле, рожеве, червоне, фіолетове. М'якоть біла, соковита, солодкува- та. Топінамбур містить, %: інуліну — 20, сахарози — 5, азотистих речовин — 3.

*Не з б е р і г а й т е обчищену картоплю у воді більше трьох годин: вона стане твердою і буде погано розварюватися.

У черевній порожнині розміщені внутрішні органи (печінка, ікра чи молочко, кишечник та ін.)

Панірування (рис. 64). Перед смаженням підготовлені напівфабрикати риби панірують, тобто обкачують у борошні або мелених сухарях з пшеничного хліба (червона паніровка), чи в дрібно потертому черствому пшеничному хлібі без ско- ринки (біла паніровка), або в пшеничному хлібі, який нарізують соломкою чи дрібними кубиками (хлібна паніровка). Мета панірування полягає у тому, щоб зменшити витікання соку і випаровування води з поверхні виробів, внаслідок чо- гоутворюється апетитна рум'яна кірочка, а готовий виріб буде соковитим
2011-2017.
by