Популярні рецепти сучасної Української кухні


Брюссельська капуста має високе стебло, на якому у пазухах листків роміщені дрібні щільні головочки (до 90 шт.) масою 8-14 г кожна, діаметром 2-6 см. Капу- ста характеризується підвищеним вмістом білків (4,8 %), мінеральних речовин (1,3 %), вітаміну С (120 мг%). Стимулює процес заживання ран, корисна при цукровому діабеті і серцево-судинних захворюваннях, сприяє посиленню і віднов- ленню функцій підшлункової залози.

Соломка. Бульби сирої картоплі великого розміру нарізують на тонкі пластинки 0,2 см завтовшки, які складають одна на одну і шаткують упоперек на смужки 4-5 см завдовжки (квадратний переріз 0,2 х 0,2 см). Використовують для смаження у фри- тюрі (великій кількості жиру) на гарнір для порціонних страв з м'яса і філе птиці.

Сумчасті гриби — зморшки, сморжі, трюфелі (рис. 31), спори яких знаходять- ся у спеціальних сумках

Морожене м'ясо на поверхні і в розрізі рожево-червоного кольору з сіруватим відтінком за рахунок наявності кристаликів льоду, консистенція тверда, при по- стукуванні вловлюється чіткий звук, запаху немає, але при розморожуванні з'яв- ляється характерний запах м'яса й вогкості
2011-2017.
by