Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін РР (нікотинова кислота) є складовою частиною деяких ферментів, які беруть участь в обміні речовин. При нестачі цього вітаміну людина може захворіти на пелагру (шершава шкіра), що виявляється у запаленні шкіри, порушенні діяльності органів травлення і нервової системи. Вітамін РР міститься в картоплі, моркві, гречаних і вівсяних крупах, печінці яловичій, хлібі. Він може синтезува- тися в організмі людини з амінокислоти триптофану.

Шпундра — страва із обсмаженої свинини (підчеревини або грудинки), тушко- ваної з буряками у буряковому квасі.

Картоплю печуть у шкірочці, обчищають, зрізують верхівку, обе- режно видаляють серцевину, напов- нюють її начинкою

Нарізування. Рибу нарізують упоперек волокон, тримаючи ніж під прямим кутом або 30°, залежно від виду напівфабрикату (рис. 63)
2011-2017.
by