Популярні рецепти сучасної Української кухні


35 Для дочищання картоплі після механічного обчищання використовують спе- ціальний стіл, в стільниці якого зроблено поглиблення для короткочасного збері- гання обчищеної картоплі у воді, щоб вона не потемніла, і отвори з жолобками для відходів і дочищеної картоплі. Під отворами встановлюють тару відповідно для відходів і дочищеної картоплі. Якщо такого стола немає, то на робочому місці ставлять крісло для працівника, зліва від нього — тару з обчищеною картоплею, перед ним — тару для відходів і дочищеної картоплі.

На підприємства харчування пряна зелень повинна надходити свіжою, чистою, з ніжним зеленим листям. Допускається 2 % (від маси)


Крім молочно-кислого бродіння при квашенні відбувається і спиртове броді- ння, яке спричиняють дріжджі. Спирт, з'єднуючись з молочною та іншими кис- лотами, утворює складні ефіри, які надають квашеним продуктам специфічного аромату

На змочену марлю кладуть шкіру з одного філе, на неї — по всій довжині начинку, яку накривають зверху шкірою з другого філе. За допомогою марлі фор- мують рибу у вигляді валика, перев'язують шпагатом. Використовують для припус- кання
2011-2017.
by