Популярні рецепти сучасної Української кухні


Шпундра — страва із обсмаженої свинини (підчеревини або грудинки), тушко- ваної з буряками у буряковому квасі.

Підприємства для реалізації готової продукції, яка надходить від заготівельних та інших підприємств масового харчування, обслуговують невеликі стабільні кон- тингенти у виробничих підприємствах, установах і навчальних закладах. При цен- тралізованому виробництві готової продукції необхідно враховувати терміни реа- лізації її гарячою (1-2 год).

На спині є два плавники: перший — короткий, другий — довгий. Анальний плав- ник також довгий і доходить до кінця тіла. М'ясо біле, з рожевим відтінком, ніжне, смачне. Печінка риби містить до 55 % жиру. Ікра нагадує лососеву. Надходить мороженою, без голови. Використовують для смаження, варіння, приготування заливних страв

У замороженому м'ясі сік знаходиться між м'язовими волокнами у вигляді кристаликів льоду. При розморожуванні відбувається танення кристаликів льоду і поступове поглинання соку м'язовими волокнами. Втрати м'ясного соку залежать від способу розморожування. На підприємствах масового харчування застосову- ють два способи розморожування: повільний і швидкий
2011-2017.
by