Популярні рецепти сучасної Української кухні


Сортують коренеплоди за розміром і якістю, видаляють пошкоджені і зіпсо- вані, у молодих буряків і моркви відрізують бадилля, миють у мийних машинах або у ваннах, обчищають у картоплечистках, термоагрегатах або вручну, дочища- ють після механічного обчищання і промивають.

18 Рис. 1. Функціональні місткості та засоби їх переміщення: / — загальний вигляд функціональних місткостей; 2 — засоби переміщення місткостей: а — пересувний контейнер; б, в — пересувні стелажі; г — візок з піднімальною платформою.

Розрізняють кавуни столові, цукатні і кормові. На підприємства харчування надходять кавуни столові. За формою вони бувають кулясті, еліпсоподібні і ци- ліндричні; за товщиною шкіряного шару — товстошкірі і тонкошкірі; за забарв- ленням і малюнком шкірочки — темно-зелені, зелені, біло-зелені; за кольором м'якоті — червоні, рожеві; за консистенцією м'якоті — зернисті, волокнисті; за терміном достигання — ранні, середні, пізні

У більдюги знімають грубу шкіру з дрібними лусками "панчохою" так, як у вугра
2011-2017.
by