Картопля універсальних сортів містить багато крохмалю, дуже розварюється, тому використовують її для приготування пюре або смаження.
Використовують для закусок, перших і других страв та соусів
Для з а п і к а н н я використовують цілу рибу, порціонні шматочки, нарізані з філе з шкірою без кісток, з чистого філе
Популярні рецепти сучасної Української кухні
Механічний спосіб. При централізованому виробництві напівфабрикату "Картопля сульфітована" бульби обробляють на потоково-механізованих лініях типу ПЛСК. Процес складається з таких послідовних операцій: сортування, калі- брування, миття, механічне обчищання, ручне дочищання, промивання, сульфі- тація, дозування, пакування, зберігання і реалізація (рис. 14).Картопля універсальних сортів містить багато крохмалю, дуже розварюється, тому використовують її для приготування пюре або смаження.
Використовують для закусок, перших і других страв та соусів
Для з а п і к а н н я використовують цілу рибу, порціонні шматочки, нарізані з філе з шкірою без кісток, з чистого філе