Популярні рецепти сучасної Української кухні


Комбінат харчування — виробничо-господарський комплекс організаційно, еко- номічно і технологічно пов'язаних між собою заготівельних, доготівельних і роз- давальних підприємств. Комбінат харчування має єдину виробничу програму і план товарообігу, адміністративне і господарське управління виробничим і торго- вим процесами, загальне складське господарство. Він створюється на території великого виробничого підприємства або навчального закладу чисельністю понад 5 тис. чол.

Вегетативні овочі. Цю групу овочів поділяють на такі підгрупи: бульбоплоди — картопля, батат, топінамбур (рис. 6); коренеплоди — морква, буряк, редиска, редька, ріпа, бруква, петрушка, селера, пастернак, хрін; капустяні — капуста білоголова, червоноголова, савойська, цвітна, брюссельська, кольрабі (рис. 7), пекінська; цибулеві — цибуля ріпчаста, цибуля зелена, цибуля-порей (рис. 8), цибуля-батун, часник; салатно-шпинатні — салат, шпинат, щавель; десертні — ревінь, спаржа, артишок (рис. 9); пряні — кріп, естрагон, васильки, майоран, чабер.

С к у м б р і я — (з родини скумбрієвих) має веретеноподібне тіло 19-35 см завдовжки з тонким хвостовим стеблом, вкрите дрібною сріблястою лускою. Спинка зеленувато-синя з темними вигнутими поперечними смужками. М'ясо ароматне, смачне, з різким рибним запахом. Жирність м'яса 5-13 %. Жир швидко окис- і" 78 79 люеться. Після теплової обробки м'ясо скумбрії часто набуває сірого кольору із зеленуватим відтінком

Свинина надходить тушами і півтушами. її використовують для смаження, тушкування, варіння
2011-2017.
by