Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 5. Вуглеводи Вуглеводи — це органічні речовини, до складу яких входять вуглець, водень, кисень. Синтезуються вуглеводи зеленими рослинами з вуглекислоти і води під дією сонячної енергії. Тому вони становлять значну частину продуктів рослинного походження (80-90 % сухої речовини) і в невеликих кількостях містяться у тканинах тваринного походження (до 2 %).

46 Кубики. Нарізують сирі або варені буряки середніми й дрібними кубиками так, як картоплю. Використовують середні кубики сирих буряків для тушкування, дрібні варених буряків — для приготування холодних закусок.

Новим методом дефростації (розморожування) є нагрівання риби в електрич- ному полі надвисокої частоти. Цей спосіб дає добрі результати, оскільки скоро- чується час розморожування і риба зберігає майже всі свої поживні речовини

У вигляді батона щуку фарширують тоді, коли риба надходить на підприєм- ство потрошеною. Тушку риби промивають, обсушують, пластують і знімають шкіру. З м'якоті готують начинку
2011-2017.
by