Популярні рецепти сучасної Української кухні


Відбірна пізня картопля високоцінних сортів, що надійшла на підприємство вчування, повинна бути одного ботанічного сорту, помита або обчищена від ІІМЛІ сухим способом. Бульби картоплі повинні бути цілими, чистими, сухими, здоровими, не пророслими і не зів'ялими.

§ 7. Характеристика й обробка цибулевих овочів Цибулеві овочі багаті на цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), ефірні олії, міне- ральні речовини. Вони містять білки, азотисті речовини, фітонциди, глікозиди, вітаміни. Ефірні олії і глікозиди зумовлюють специфічний запах і гострий смак цибулевих та сприяють збудженню апетиту, поліпшують травлення і засвоюваність їжі. Фітонциди й ефірні олії мають антибіотичні властивості, запобігають розвитку мікроорганізмів.

77 М'ясо тріскових біле, ніжне, не має міжм'язових кісток, нежирне (до 1 % жиру)

Свинячі, баранячі, козлячі, телячі туші або свинячі півтуші розрубують упопе- рек на дві частини: передню і задню. Лінія розрубування проходить по контуру задньої ноги, тазовій кістці, між крижовим і поперековим хребцями
2011-2017.
by