Популярні рецепти сучасної Української кухні


Важливим показником якості є вміст води (вологість). Зменшення або збільшен- ня вмісту води від встановленої норми погіршує якість продукту. Наприклад, бо- рошно, крупи, макаронні вироби з підвищеною вологістю швидко псуються. При 6 зменшенні вологи свіжі плоди і овочі в'януть. Вода знижує енергетичну цінність продукту, але надає йому соковитості, підвищує засвоюваність.

Топінамбур (земляна груша) — багаторічна рослина. Бульби бувають овальні, видовжені та веретеноподібні з великими вічками на поверхні (рис. 6). Забарвлення бульб жовто-біле, рожеве, червоне, фіолетове. М'якоть біла, соковита, солодкува- та. Топінамбур містить, %: інуліну — 20, сахарози — 5, азотистих речовин — 3.

При зберіганні мороженої риби в її тканинах відбуваються незворотні процеси (денатурація білків, окислення жиру), що знижує її харчову цінність. За умови суворого додержання режиму зберігання і розморожування ці зміни незначні

М і д і ї й у с т р и ц і — поширений двійчастий молюск. М'ясо має високу харчову цінність і приємний смак. У ньому міститься така сама кількість білків, як і в м'ясі домашніх тварин, морській і річковій рибі, а мінеральних речовин і мікроелементів навіть більше. Мідії мають лікувальні властивості завдяки високо- му вмісту йоду, тому їх рекомендують хворим на атеросклероз і при порушенні функцій щитовидної залози
2011-2017.
by