Популярні рецепти сучасної Української кухні


Обробка капустяних овочів. Капусту біло-, червоноголову і савойську обробля- ють вручну. Спочатку її сортують, видаляють забруднене, пошкоджене, пожовкле листя, а також те, що загнило, потім відрізують зовнішню частину качана і миють у ваннах. Якщо капуста пошкоджена гусінню, її розрізують і кладуть на 30 хв у холодну підсолену воду (50-60 г солі на 1 л води) і знову промивають.

Столові буряки нарізують простими і складними формами для приготування борщів, вінегретів, гарнірів.

74 Поверхня тіла риби вкрита шкірою, під якою знаходяться м'язи. Вони склада- ються з дрібних м'язових волокон, що мають попереково-смугасту будову і з'єднані між собою пухкою сполучною тканиною

85 Обробляють рибу вручну. Для цього організовують робоче місце, де встанов-' люють виробничий стіл, на якому розміщують обробну дошку з маркуванням "РС" (риба сира), шкребки для обчищання луски або рибочистку РО-1, ножі кухарської трійки (середній — для видалення плавників, малий — для потрошін- ня, великий і середній — для відокремлення голів)
2011-2017.
by