Популярні рецепти сучасної Української кухні


Гребінці. Карбовану моркву розрі- зають уздовж навпіл, а потім навскіс 0,2 см завтовшки — для оформлення страв.

Борошно змішували, заправляли окропом, розводили до густоти рідкого тіста і ставили на піч у тепле місце для вкисання. Таке кисло-солодке молоде тісто вранці варили у горщику, стежачи, щоб кваша не вибігла. Заправляли квашу влітку яго- дами, а взимку свіжою калиною, сушеним варенням і товченими грушами. Кваша вважалася ласощами.

Томати для фарширування бе- руть зрілі, щільні, середнього роз- міру, їх миють, зрізують верхню частину у вигляді кришечки з боку плодоніжки, виймають чайною ложкою насіння з частиною м'я- коті, повертають розрізом донизу, дають стекти соку, посипають сіллю, перцем і наповнюють на- чинкою (рис. 27)

Залежно від будови і характеру скорочення м'язових волокон розрізняють м'я- зову тканину трьох видів: попереково-смугасту, гладеньку і серцеву
2011-2017.
by