Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 6. Характеристика й обробка капустяних овочів Харчова цінність капустяних овочів залежить від вмісту в них цукрів — 4-4,5 % у вигляді глюкози і фруктози, білків — 1,8-2,8 % (4,8 % у брюссельській і са- войській), органічних кислот (переважно яблучна та лимонна), мінеральних ре- човин — 0,7-1,3 % (солі кальцію, фосфору, калію, натрію, заліза та ін.).

* Н а р і з у й т е овочі безпосередньо перед тепловою обробкою: це зменшить втрати вітамінів й ефірних олій.

До родини тріскових відносять також хека і мерлузу. Вони мають два спинних і один анальний плавники, вусик відсутній. М'ясо біле, ніжне, смак і аромат його кращий, ніж у тріски. Воно містить до 4 % жиру

першого спинного хребця до виступу грудної кістки, потім перерізують з'єднання між останнім шийним і першим спинним хребцями. Спиннореберна частина, яка залишилася, складається з товстого краю, підлопаткової частини, пружка і грудинки
2011-2017.
by