Популярні рецепти сучасної Української кухні


Характеристика товарообороту. Товарооборот включає поставку, приймання, відкривання, зберігання і повернення тари.

§ 7. Характеристика й обробка цибулевих овочів Цибулеві овочі багаті на цукри (глюкозу, фруктозу, сахарозу), ефірні олії, міне- ральні речовини. Вони містять білки, азотисті речовини, фітонциди, глікозиди, вітаміни. Ефірні олії і глікозиди зумовлюють специфічний запах і гострий смак цибулевих та сприяють збудженню апетиту, поліпшують травлення і засвоюваність їжі. Фітонциди й ефірні олії мають антибіотичні властивості, запобігають розвитку мікроорганізмів.

У цукрових сортів квасолі в їжу вживають боби-лопатки разом з насінням у стадії технічної стиглості. Вони мають ніжні, соковиті, солодкі лопатки і недозріле насіння. В кулінарії ці овочі використовують вареними на гарнір, для приго- тування овочевих юшок і консервування

М о р с ь к и й г р е б і н е ц ь — двійчастий молюск у черепашці. їстівна час- тина — мускул і мантія. Надходить на підприємства масового харчування свіжо- 105 мороженим, вареним і консервованим. Його розморожують на повітрі при темпе- ратурі 18-20 °С (блоки розкладають в один ряд і залишають на 1-1,5 год). Потім морський гребінець ретельно промивають холодною водою, використовують для варіння. З морського гребінця готують холодні страви і закуски, перші, другі, сма- жені і запечені страви, начинки. При розмороженні відходи і втрати становлять 6 %
2011-2017.
by