Популярні рецепти сучасної Української кухні


До складу білків капусти входить сірка, яка зумовлює запах сірководню при тепловій обробці і квашенні капусти.

Міститься в печінці тріски, в палтусі, оселедці, печінці яловичій, вершковому маслі, яйцях, молоці та ін. Однак в основному він синтезується в організмі, утво- рюючись з провітаміну (речовини, яка міститься в шкірі) під дією ультрафіолето- вого проміння. Надлишкове надходження вітаміну О може спричинити отруєння.

Технологічний процес обробки риби з кістковим скелетом і приготування на- півфабрикату "Риба спеціального розбирання охолоджена" складається з таких операцій: розморожування риби, обчищання луски, відрізування плавників, відок- ремлення голови, потрошіння (видалення нутрощів), промивання, фіксація в охо- лодженому розсолі, охолодження напівфабрикату, пакування, маркування, збері- гання і транспортування. Найбільш трудомісткі операції технологічного процесу — це відокремлення луски, плавників, голови. Ці операції механізовані, їх виконують за допомогою високопродуктивних машин

89 Розморожування ' Обчищання луски 1 N. ■ •-' Видалення плавників ' Розрізування черевця 1 Видалення нутрощів і чорної плівки ,_ Відходи ^\ Відрізування голови * Промивання Обсушування Харчові Технічні ' Варіння бульйонів Зрізування верхнього філе з ребер- ними кістками пластуванням риби * Видалення хребта * Видалення реберних кісток з філе Зрізування філе зі шкіри ♦ Нарізування на порціонні шматочки Рис. 48. Технологічна схема розбирання риби на філе
2011-2017.
by