Популярні рецепти сучасної Української кухні


Загальна добова потреба організму дорослої людини в мінеральних речовинах 13,6-21 г. При цьому важливе правильне співвідношення мінеральних речовин у їжі. Так, співвідношення кальцію, фосфору і магнію у харчуванні повинно бути 1:1,5 : 0,5. Найсприятливіше воно у молоці, буряках, капусті, цибулі, менш спри- ятливе — у крупах, м'ясі, рибі, макаронах.

Гниття — це розпад білків під дією гнильних мікробів з утворенням отруй- них, з неприємним запахом, речовин. Гниють продукти, які містять білки і велику кількість води (м'ясо, риба, яйця, зерно, картопля).

Гарбузи дозрівають восени, добре зберігаються, завдяки цьому їх можна ви- користовувати на підприємствах масового харчування протягом року для приго- тування страв, особливо в зимовий період, коли асортимент свіжих овочів обме- жений

Оброблену стерлядь перед тепловою обробкою заправляють кільцем (рис. 62)
2011-2017.
by