§ 5. Вуглеводи Вуглеводи — це органічні речовини, до складу яких входять вуглець, водень, кисень. Синтезуються вуглеводи зеленими рослинами з вуглекислоти і води під дією сонячної енергії. Тому вони становлять значну частину продуктів рослинного походження (80-90 % сухої речовини) і в невеликих кількостях містяться у тканинах тваринного походження (до 2 %).
Популярні рецепти сучасної Української кухні
Картопля універсальних сортів містить багато крохмалю, дуже розварюється, тому використовують її для приготування пюре або смаження.§ 5. Вуглеводи Вуглеводи — це органічні речовини, до складу яких входять вуглець, водень, кисень. Синтезуються вуглеводи зеленими рослинами з вуглекислоти і води під дією сонячної енергії. Тому вони становлять значну частину продуктів рослинного походження (80-90 % сухої речовини) і в невеликих кількостях містяться у тканинах тваринного походження (до 2 %).
Десертні овочі (ревінь, спаржа, артишок) (див. рис. 9) мають особливі смакові
якості, завдяки яким їх використовують для приготування десертних страв
У стерляді, яку використовують для нарізування на порціонні шматочки, після
видалення "жучків" відрубують голову, потрошать, видаляють визигу, промива-
ють і нарізують