Популярні рецепти сучасної Української кухні


Від дії ферментів залежить якість продуктів. В одних випадках ця дія позитив- на (наприклад, при дозріванні м'яса після забою тварин і при засолюванні оселедця 14 поліпшується консистенція, смак і запах); в інших — негативна (потемніння яблук, картоплі при обчищенні та нарізуванні). Щоб запобігти потемнінню, яблука піддають тепловій обробці, а картоплю заливають холодною водою. Ферменти мікроорганізмів спричинюють прокисання перших страв, псування фруктів, бродіння варення, повидла.

Залежно від способу упаковки продукти за кількістю приймають в один або два етапи.

69 При обробці печериць видаляють плівку, яка закриває пластинки, зачищають ніжку, знімають шкірочку з шапочки і промивають у підкисленій воді, щоб запо- бігти потемнінню

Залежно від віку тварини м'ясо буває від блідо-червоного до червоного ко- льору, м'якої консистенції, міжм'язовий і підшкірний жир відсутній, жир відкла- дається у задній частині туші. Внутрішній жир білий, щільний. Сполучна тканина пухка
2011-2017.
by