Популярні рецепти сучасної Української кухні


Салат. Завдяки вмісту в салаті вітамінів, мінеральних солей та інших цінних речовин, а також заспокійливій дії його рекомендують у дієтичному харчуванні людям похилого віку, дітям, хворим на цукровий діабет, виразкову хворобу, склероз.

Пектинові речовини. Ці речовини є похідними вуглеводів і входять до складу овочів і плодів. До них належать протопектин, пектин, пектинова і пектова кис- лоти.

Технологічний процес обробки риби з кістковим скелетом і приготування на- півфабрикату "Риба спеціального розбирання охолоджена" складається з таких операцій: розморожування риби, обчищання луски, відрізування плавників, відок- ремлення голови, потрошіння (видалення нутрощів), промивання, фіксація в охо- лодженому розсолі, охолодження напівфабрикату, пакування, маркування, збері- гання і транспортування. Найбільш трудомісткі операції технологічного процесу — це відокремлення луски, плавників, голови. Ці операції механізовані, їх виконують за допомогою високопродуктивних машин

Рибу промивають, обсушують і нарізують упоперек під прямим кутом на пор- ціонні шматочки-кругляки (рис. 47, в), які використовують для варіння, смаження, фарширування. Кількість відходів становить 35-40 %
2011-2017.
by