Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цибуля ріпчаста і часник повинні мати цибулини достиглі, здорові, сухі, чисті, цілі, однорідні за формою і забарвленням, з добре підсушеними верхніми лусоч- ками, висушеною шийкою, довжина якої не більше 5 см, й обрізаними стрілками до 1 см в стрілкуючого часника. Діаметр цибулини не менш ніж 3-4 см — у цибулі і 2,5 см — у часника.

Кружальця. Бульбам вареної або сирої картоплі надають форму циліндра діа- метром 2-3 см, потім нарізують упоперек на кружальця 0,2-0,3 см завтовшки.

Бобові мають перевагу над іншими овочами, оскільки в них багато повно- цінного білка (квасоля — 3 %, горох — 5 %, біб — 6 %), який легко засвоюється організмом, і мають високу енергетичну цінність (від 32 до 72 ккал). Бобові містять цукри (2,3-6,5 %), крохмаль (2,0-6,8 %), вітаміни С, РР, групи В, каротин

Напівфабрикати порціонними шматочками зберігати не рекомендується, вони підлягають відразу тепловій обробці
2011-2017.
by