За формою цибуля буває плоскою, округ- лою, округло-плоскою, овальною; за кольором — білою, світло-жовтою, фіолетовою, ко- ричневою; за вмістом ароматичних речовин (ефірних олій) та цукрів — гострих, напівгос- трих і солодких сортів. Цибуля гострих сортів містить найбільше цукрів (12-15 %) та ефірних олій (18-155 мг%), має гострий, різкий смак і запах. За формою буває плоскою або округло- плоскою. Напівгострі сорти цибулі мають слабкогострий смак і запах. Цибуля солодких сортів дуже ніжна, соковита, менш ароматна.
Кавуни відзначаються високим вмістом цукрів (8,7 %), з яких переважають фруктоза і глюкоза, і малою кількістю клітковини (0,5 %), завдяки цьому вони мають ніжну м'якоть і приємний солодкий смак. М'якоть червоного або рожевого кольору, містить вітаміни С, В,, В2, РР і мінеральні речовини (0,6 %), особливо багато солей магнію, калію
*Не з б е р і г а й т е запаніровані напівфабрикати: сік, який виділяється з них, зволожить паніровку і вона відстане
Популярні рецепти сучасної Української кухні
§ 1. Вода Вода має велике значення для організму людини. Вона є середовищем, в якому живуть клітини і підтримується зв'язок між ними, а також є основою всіх рідин в організмі (крові, лімфи, травних соків). Вода бере участь в обміні речо- вин, виводить з організму непотрібні і шкідливі продукти. На добу людині по- трібно її 2,5-3 л.За формою цибуля буває плоскою, округ- лою, округло-плоскою, овальною; за кольором — білою, світло-жовтою, фіолетовою, ко- ричневою; за вмістом ароматичних речовин (ефірних олій) та цукрів — гострих, напівгос- трих і солодких сортів. Цибуля гострих сортів містить найбільше цукрів (12-15 %) та ефірних олій (18-155 мг%), має гострий, різкий смак і запах. За формою буває плоскою або округло- плоскою. Напівгострі сорти цибулі мають слабкогострий смак і запах. Цибуля солодких сортів дуже ніжна, соковита, менш ароматна.
Кавуни відзначаються високим вмістом цукрів (8,7 %), з яких переважають фруктоза і глюкоза, і малою кількістю клітковини (0,5 %), завдяки цьому вони мають ніжну м'якоть і приємний солодкий смак. М'якоть червоного або рожевого кольору, містить вітаміни С, В,, В2, РР і мінеральні речовини (0,6 %), особливо багато солей магнію, калію
*Не з б е р і г а й т е запаніровані напівфабрикати: сік, який виділяється з них, зволожить паніровку і вона відстане