Популярні рецепти сучасної Української кухні


* Н а р і з у й т е овочі безпосередньо перед тепловою обробкою: це зменшить втрати вітамінів й ефірних олій.

31 Свіжі овочі містять від 65 до 95 % води. Більша частина її перебуває у вільному стані, менша (18-20 %) — у зв'язаному. Найбільша кількість води в огірках, томатах, салаті, капусті, менше її у коренеплодах і бульбоплодах. При втраті води овочі в'януть.

Білки риби в основному повноцінні: альбуміни і глобуліни (прості білки), нук- леопротеїди, фосфоропротеїди і глюкопротеїди (складні білки). Всього в м'язовій тканині риби 85 % повноцінних білків. Вони майже повністю (97 %) засвоюються організмом людини. Тому риба є джерелом білкового харчування

До складу котлетної маси входять м'якоть риби, пшеничний хліб, вода або молоко, сіль і перець
2011-2017.
by