Популярні рецепти сучасної Української кухні


Півкільця ( с о л о м к а ) . Цибулю розрізують уздовж навпіл, кладуть розрізом вниз на дошку і шаткують соломкою 0,1-0,2 см завтовшки. Використовують для приготування перших страв і соусів пасерованою, холодних страв і закусок — сирою.

Залежно від способу обробки напівфабрикати можуть мати різний ступінь готов- ності. Напівфабрикат високого ступеня готовності — це такий, що пройшов част- кову або повну механічну, теплову, хімічну обробку, а також поєднання напівфабри- катів, з яких готують страву чи кулінарний виріб при мінімальних енергозатратах.

Томатопродукти — це протерта і звільнена від шкірочки і насіння уварена томатна маса. Розрізняють такі види томатопродуктів: томатне пюре, томатна паста, томатні соуси, томатний сік

Відповідно до технологічних процесів обробки м'яса на заготівельному підпри- ємстві є такі приміщення: розвантажувальний майданчик; приміщення для холо- дильної камери для зберігання сировини; для камер-дефростерів для розморожу- вання м'яса; для миття і обсушування туш; основний виробничий (м'ясний) цех; для обробки кісток
2011-2017.
by