Популярні рецепти сучасної Української кухні


Скляну тару відкривають спеціальними ключами або штопором. € Тару зберігають в окремих приміщеннях штабельним або стелажним спосо- бом, окремо за видом (бочки, ящики, овочеві, консервні), якістю (потребує ре- 26 монту, не потребує ремонту, тара-брак, тара-матеріал). Ящики і бочки зберігають штабелями на підтоварниках заввишки не більше 2 м. Тару, що має специфічний запах (оселедців, риби), зберігають окремо. Мішки витрушують, просушують, за- шивають (якщо потрібно) і складають купками по 10 шт. за видом і категорією.

Значний вміст мінеральних солей у цибулі сприяє нормалізації водно-сольового обміну в організмі. Цибулю вживають як лікувальний засіб проти цинги, грипу, ан- гіни, катару верхніх дихальних шляхів, вона нормалізує роботу серця, травних органів.

Вміст вітамінів О і А значно підвищує його цінність. Жир в організмі риб розпо- ділений нерівномірно, наприклад, в тріски у м'язах міститься до 2 % жиру, а в її печінці — 65 %. Кількість жиру в м'ясі різних риб неоднакова. За вмістом жиру рибу умовно поділяють на такі групи: нежирна (до 2 %) — тріска, пікша, сайда, навага, минь, судак, річковий окунь, щука, йорж, тихоокеанська камбала; маложирна (2-5 %) — оселедець тихоокеанський і атлантичний (під час нере- сту), корюшка, короп, вобла, пліть, карась, кефаль, морський окунь, сом, в'язь; жирна (5-15 %) — білуга, осетер, стерлядь, сьомга, кета, горбуша, скумбрія, ставрида, тунець, оселедець атлантичний і тихоокеанський (влітку, восени, на початку зими); дуже жирна (15-33 %) — лосось, білорибиця, мінога, вугор, стерлядь сибірсь- ка, осетер сибірський, оселедець тихоокеанський і атлантичний (наприкінці літа)

Товстий і тонкий краї призначені для смаження великими шматками, порці- онними натуральними, панірованими і дрібними шматочками
2011-2017.
by