Популярні рецепти сучасної Української кухні


Брусочки. Бульби сирої картоплі нарізують на пластинки 0,7-1,0 см завтовшки і розрізують на брусочки 3-4 см завдовжки. Використовують для смаження (ос- новним способом і у фритюрі) на гарнір для порціонних страв з м'яса і риби, для приготування борщів (крім селянського, полтавського), юшок з макаронними ви- робами, розсольників.

До протеїнів належать альбуміни (молока, яєць, крові), глобуліни (фібриноген крові, міозин м'яса, глобулін яєць, туберин картоплі та ін.), глютеліни (пшениці, жита), проламіни (гліадин пшениці), склеропротеїни (колаген і еластин сполуч- ної тканини, осеїн кісток).

Перед використанням їх замочують у холодній воді на 1-3 год для набухання, варять у цій самій воді для збереження поживних речовин. Сушену зелень вжива- ють для ароматизації перших страв і соусів без попереднього замочування. Суше- ну цибулю спочатку скроплюють водою, щоб вона набухла, а потім використову- ють для пасерування

У більдюги знімають грубу шкіру з дрібними лусками "панчохою" так, як у вугра
2011-2017.
by