Популярні рецепти сучасної Української кухні


Кваша — страва, схожа на кисіль за консистенцією і технологією приготуван- ня, але відмінна за складом продуктів. Готували її з двох частин житнього й однієї частини гречаного борошна і невеликої кількості борошна з житнього солоду.

При перестиганні деяких овочів (огірків, редиски, гороху) кількість їх збільшується, І.о надає овочам грубого, дерев'янистого смаку, внаслідок чого знижується їх харчова цінність. Клітковина і протопектини посилюють перистальтику кишок, а також сприяють виділенню травного соку, нормалізації жирового обміну і виведенню з організму холестерину. Тому овочі і страви з них слід споживати для проофілактики і лікування атеросклерозу. Пектин характеризується бактерицид- ною дією (стримує розвиток гнильних бактерій) і виводить з організму людини важкі метали та радіонукліди.

За забарвленням плоди бувають червоні, рожеві або жовті різних відтінків

М'ясо — це оброблені цілі туші або частини туш забійних тварин, до складу яких входять різні тканини організму тварин (м'язова, сполучна, кісткова, жирова) і залишкова кількість крові
2011-2017.
by