Популярні рецепти сучасної Української кухні


Скляну тару відкривають спеціальними ключами або штопором. € Тару зберігають в окремих приміщеннях штабельним або стелажним спосо- бом, окремо за видом (бочки, ящики, овочеві, консервні), якістю (потребує ре- 26 монту, не потребує ремонту, тара-брак, тара-матеріал). Ящики і бочки зберігають штабелями на підтоварниках заввишки не більше 2 м. Тару, що має специфічний запах (оселедців, риби), зберігають окремо. Мішки витрушують, просушують, за- шивають (якщо потрібно) і складають купками по 10 шт. за видом і категорією.

Баба — шарпанина з отрібки — це страва з посічених нутрощів: печінки, ле- генів, серця, які заливали тістом з яйцем, а коли їли, то шарпали, смикали, роз- ривали, розділяли на дрібні шматочки.

57 Стиглість кавунів визначають за плодоніжкою (у дозрілих плодів вона суха), глян- цевою поверхнею і чистим звуком при постукуванні

Напівфабрикати готують на окремих робочих місцях. Для приготування пор- ціонних напівфабрикатів встановлюють виробничий стіл, на якому розміщують ваги настільні циферблатні, обробну дошку, ножі кухарської трійки, тару для риби, напівфабрикатів, спецій, паніровок
2011-2017.
by